Prezentare curs de conducere defensiva / preventiva

• Va doriti o reducere a numarului de incidente in trafic in care sunt implicate masinile companiei dumneavoastra?

• Va doriti o reducere a primelor de asigurare platite de companie pentru parcul auto?

• Va doriti o reducere a nivelului de poluare produs de autovehiculele utilizate de catre compania dumneavoastra?

• Va doriti o crestere a nivelului de educatie rutiera a angajatilor companiei dumneavoastra?

• Va doriti ca in situatiile neprevazute din trafic sa nu va mai ganditi „ce bine ar fi fost daca as fi invatat asta la scoala de soferi!” ?

Daca raspunsul dumneavoastra este afirmativ macar pentru una din intrebarile de mai sus, atunci cu siguranta va doriti participarea la un curs de conducere defensiva / preventiva!

Este din ce in ce mai evident: condusul a devenit una dintre cele mai pline de hazard activitati pe care le facem zilnic. De unde si numarul in crestere de incidente rutiere.

Viteza, neatentia, presiunea timpului sau oboseala, ca sa nu mai punem la socoteala si performantele dinamice crescute ale automobilelor moderne, se adauga la factorii externi care caracterizeaza traficul (aglomeratie, indisciplina, ignorarea legilor de circulatie, etc) si au efect agravant asupra riscului de accident.

Cursul de conducere defensiva / preventiva se recomanda utilizatorilor individuali si companiilor prin faptul ca atrage atentia asupra limitelor automobilelor si a limitelor umane, ambele de maxima importanta in anticiparea sau gestionarea corecta a situatiilor cu potential de risc.

Modul in care interfereaza soferul si masina este hotarator pentru o calatorie sigura intr-un trafic din ce in ce mai aglomerat si mai haotic.

BENEFICIILE unui curs de conducere defensiva / preventiva sunt

• Scaderea costurilor de exploatare a autovehiculelor si reducerea nivelului de poluare
Gradul de poluare din orasele mari si parcurgerea unor distante scurte intr-un interval de timp mult peste media normala impune o utilizare cat mai economica a automobilelor. Prin urmare trebuie sa facem in asa fel incat sa ne miscam eficient in aglomeratie cu combustibil cat mai putin posibil. Un beneficiu suplimentar al acestui mod de a conduce o masina il reprezinta reducerea uzurii mecanice a principalelor subansamble: motor, cutie, transmisie, sistem de franare.

• Cresterea nivelului de educatie rutiera a angajatilor companiei dumneavoastra
Prin educatie rutiera nu intelegem numai cunoasterea codului rutier si a legislatiei in vigoare. Acestea sunt cunostinte care se dobandesc in cadul scolilor de soferi acreditate si care fac obiectul examenului necesar dobandirii permisului auto. Educatia rutiera nu trebuie sa se opreasca aici. Trebuie sa invatam mai departe si sa intelegem de ce e absolut necesar sa respectam indicatoarele rutiere. care sunt consecintele actiunilor noastre in trafic, care este incidenta necunoasterii corecte a regulilor si a legilor de circulatie in dezvoltarea unui eveniment rutier cu consecinte neplacute si lista poate continua.

• Cresterea nivelului de siguranta atat a pasagerilor din autovehicul cat si a pietonilor, dar si a celorlalti participanti la trafic
Gradul de tehnologizare al automobilelor a crescut, fie ca este vorba de gradul de poluare, de performantele dinamice sau de siguranta. Rezultatele la testele de impact organizate de autoritati ca EuroNcap semnaleaza deja atingerea unui maxim in ceea ce priveste siguranta pasagerilor in caz de coliziune. Din acest motiv, dezvoltarea in aceasta directie se va axa de acum incolo mai mult pe rafinarea solutiilor cu rol in prevenire decat pe inventarea altora noi dedicate protectiei pasagerilor dupa producerea impactului.