Test Defensive Driving nr. 1

1. Drumul are o banda pe sens, linie continua, ai biciclist care se deplaseaza in fata ta. Ai voie sa claxonezi biciclistul inainte de a-l depasii?
2. Cand se recomanda sa maresti presiunea in pneuri, fara a depasi insa presiunea recomandata de constructorul autovehiculului?
3. Circuli pe banda a doua a unui drum cu doua benzi pe sens si te apropii de o intersectie, iar pe banda unu, circula un biciclist. La ce te astepti?
4. Circuli pe un drum cu o singura banda pe sensul de mers, iar sensul tau se afla blocat de un utilaj care executa lucrari la drum. Este linie continua, iar un lucrator de la drumuri face semnal de marire a vitezei desi pe sens opus se vede un autocamion. Cum procedezi corect?
5. Cum procedati, cand circuland pe autostrada, sunteti nevoit sa folositi telefonul mobil si nu aveti dispozitiv "maini libere"?
6. Presiunea din pneuri, are efect asupra consumului de carburant?
7. Principala cauza a exploziei unui pneu in timpul mersului este:
8. Dupa o ploaie torentiala este necesar sa se pastreze o distanta considerabil mai mare fata de cel care circula in fata?
9. Cand este drumul mai alunecos in conditii de ploaie?
10. Cum vei proceda noaptea, pe ceata, din punct de vedere al circulatiei preventive ?
11. Cand se reduce campul vizual al conducatorului auto?
12. In fata ta s-a produs un accident rutier care este cercetat de politie, iar circulatia se desfasoara anevoios, pe un singur sens. Cum vei proceda?
13. Cum procedezi, daca doresti sa depasesti intr-o intersectie dirijata, un tractor care tracteaza 2 remorci, iar pe remorca din spate scrie "FARA SEMNALIZARE"?
14. Ce consecinte poate avea transportul bagajelor pe un portbagaj suplimentar montat pe plafonul autovehiculului?
15. Pe un drum acoperit cu polei, sesizezi ca vei avea un impact inevitabil cu un caine. Cum vei proceda pentru evitarea unui accident?